Passar din kropp för en fettsugning?

Det är inte alla som är lämpade för fettsugning. Om du vill utföra en fettsugning eftersom du vill gå ner i vikt kommer den här metoden tyvärr vara ineffektiv. Vill du gå ner i vikt är det bäst att förändra sin kost och motionera mera. Det här är alltså ingen substitut för bantning.

Tänk på att ha en realistisk syn på vad en fettsugning kan göra för dig, är du osäker rekommenderar vi att du kontakar oss så kan vi berätta mer. Vi vill också påpeka att du som är patient hos oss bör vara fullt frisk, både psykiskt och fysiskt. Har du medicinska problem, som diabetes, hjärt- och lugnsjukdomar, dålig blodcirkulation eller vart operad på området du ska fettsugas på rekommenderar vi att du avstår från operationen.

Det spelar ingen roll hur gammal du är, om du är man eller kvinna.

Vissa kroppsdelar lämpar sig bättre

Vävnderna i din kropp skiljer sig avsevärt beroende på vart dom befinner sig. Detta gör att vissa områden på din kropp lämpar sig bättre än andra för att få fettet bortsuget. Områden som lämpar sig allra bäst är:

  • Nedre mage
  • Höfterna (även kallat för bilringar, kärlekshandtag & love handles)
  • Låren
  • Rygg
  • Haka
  • Armar

Ska man få bort fett från armarna och lårens insida är det viktigt att man inte tar bort för mycket då risken för överflödig hud är stor.

Fördelen med lokal bedövning

Vi föredrar att utföra fettsugningen under lokal bedövning (men givetvis utför operationer under narkos också), det underlättar för oss då vi kan be dig att stå upp under ingreppet. Kan du som patient röra dig under själva operationen blir det lättare för oss att skulptera din kropp. Med lokalbedövning kan man även göra större fettsugningar där så mycket som 8 liter fett kan sugas bort. Det bästa är att du kan titta på TV eller lyssna på musik samtidigt som vi gör detta.

Dom nya metoderna gör också att du som patient utsätts för betydligt mindre stress, du slipper vänta i flera veckor tills du kan utföra dina dagliga aktiviteter. Du kan faktiskt börja gå så kort som 30 minter efter själva operationen och redan dagen efter kan du börja gå vanliga promenader, gå till jobbet och göra lättare träning. Har man utfört en större operation kan man ibland behöva stanna en natt på kliniken. Efter 10 dagar fungerar din kropp som vanligt igen och kan återgå till mer intensiv träning.

Risker

Som med varje operation finns det alltid en risk (även om det är en liten sådan) för blödningar och infektioner. Vid fettsugningar löper man även risk att få blod- och fettproppar. Dock är dessa risker väldigt små och det är ytterst få patienter som blir berörda.

Kliniken AB
Sveavägen 123
111 11 Stockholm
kontakt@stockholmfettsugning.se

sveavägen 123